Tuesday, 21 February 2017

BERCUTI DI LANGKAWI 3H2M (Part 5) ~ Underwater World & Laksa Power Airport Langkawi


 Sebelah petang hari kedua kami ke Underwater World Langkawi sebab excited nk tgk Feeding Penguin Session :D
Mama dh servey awal2 session ni ada 2 kali sehari. 1 sebelah pagi n 1 sebelah petang. 2.30 ptg sesi feeding start dengan Anjing Laut.


 Bukan setakat feeding jerr sesi nii yerr. instructor akan tunjuk cara2 suntikan, ambil sample darah, etc pemeriksaan rutin. Best part anjing laut lambai2 tangan ikut instructor tuu masa starts show.. hahaha comeiii



Aksi2 yg ditunjukkan. mmg aktif sungguh n laju berenang anjing laut ni. hewheww

Masa tgh tgk penguin feeding show ni la plak hero mama ni Twin Aqil tantrum. Ajak selfie pon sat ja ok. Stress mama ok!!  





















Dari Underwater World kami gerak ke Laksa Power dekat Airport Langkawi. dulu penah makan sekali kt situ. kali ni p makan tempat yg sama sbb terkenang laksa & rojak buah yang sedap tuu. tp keciwa sikit kali ni p try menu yg sama tp rasa dh lain plak aiiiii... tp best view kt sini makan tepi laut ;D


anak2 tgh tggu meggi goreng















Tuesday, 14 February 2017

BERCUTI DI LANGKAWI 3H2M (Part 4) ~ 3D Art Museum

1 pic adaaaa aje yg x IN hehe...

2nd pon sama. twin Aqil plak merayau. addoiii

So ini jelahh yg terbaik mama dpt huhuhuhuu

Lepas puas anak2 mandi-manda. Kami terus siap2 n lunch-hunting. Macam hari pertama kami, kami lunch di  WARUNG JATI AISHA, Kedawang.
Walaupon waktu tu baru jam 10.30 pagi, tp dh banyak pilihan menu2 di kedai tu.

Then, terus gerak ke Oriental Village, tempat org naik cable car tue... Dulu penah naik sekali cable car masa zaman xde anak. tp now anak2 pon kecik2 lg, kami rasa mcm x sesuai nk bwk naik cable car sbb risaukan keselamatan depa kt atas sana.
tp depends laa kalo rasa confident saya rasa xde masalah kot...

Sekarang dh macam2 aktiviti ada kt sana. Aim saya datang kali nie nk bawak anak2 masuk muzium 3D amek gmbaq lawa2 mcm saya baca dlm blog org lain tueee hehe..

So tiket masuk kena beratur n beli kt kaunter yg sama utk naik cable car yerrr. mujur saya pegi bukan season school holiday. kalo x jenuh Q sure ramai org. Phewww!!
Ada combo package dengan tawaran harga yang murah juga yaa.
Cuma saya x ambil combo sbb hubby ckp xnak buang masa nk Q. mmg ramai yerr tgk org Q dok tggu nk naik sky cab masa tu. huhuu. 

Walaupon harga tiket masuk ke 3D muzium agak mahal compared kalau saya ambil package combo, saya rasa berbaloi sgt sbb saya spend masa agak lama bergambar kt dlm tue.. Cuma saya aim akan kembali bila anak2 dh besar sikit n nk ambil combo package tuu n kena spend 1 whole day kt Oriental Village utk cuba byk aktiviti kt situ. (pasang niat dulu yg penting hahaa)

Jommm layanzzz piccas kami kt sana
.
.
.

















 

BERCUTI DI LANGKAWI 3H2M (Part 3) ~ Mandi Laut & Pool Holiday Villa

Hello eberibodi...
 jommm kita sambung story percutian singkat kt Langkawi aritu.
04022017 (Sabtu)
Day-2
Awal2 pagi dh bangun bawak anak2 mandi pantai (private beach) Holiday Villa Langkawi. Air tenang dan jernih. Seronok anak2 mandi. Walaupun rumah tok depa (kg saya) tepi laut, tapi x boleh mandi. So kt sini sakan laa depa mandi-manda :)

Berpagi-pagian anak2 bangun (x pyh kejut) basuh muka trs tukar baju mandi :D

Tisya excited suruh mama snap pic dia :))

ok. ini laa satu-satu nya anak mama yg xmau tukar pakai baju mandi sbb mmg spesis takot ayaq pagi2. Siap merengek sbb x biasa bejalan pasir msk dlm selipar hahahahahaaa!!!

  


Twin Aqil sporting nk mandi laut tp refuse pakai seluar tuu... adoiii!!!

Tenang jerrr air laut pagi tu.

ok kasi cannn laa mama selfie jap eheh.


Ini jelaa cara bergambo 1 family ahahahaa...  
 Air laut tu sgt clear yerrr... mmg nmpk pasir kt dasar laut.
Lepas mandi kolam, bawak anak2 terjun pool plak. Seronok betul anak2. Siap request nk mandi lg petang nnt. haha.